Copyright © AAA Reclame alle rechten voorbehouden.
Rietdekkersbedrijf Aaftink
Rietmolenstraat 7
7451 ET Holten
Tel: 0548 - 362135
Mobiel: 06-15151670
E-mail: info@rietdekkersbedrijfaaftink.nl
HOME.
Nieuwbouw.
Onderhoud.
Renovatie.
Tuinhuisjes.
Hooibergen.
Contact.
Nieuwbouw

Een rieten dak laten plaatsen is een grote klus. De oppervlakte van het dak bepaalt voor een belangrijk deel de tijd die je nodig hebt om een strak en kwalitatief goed dak te leggen.

Het werk begint met het inrichten van het ‘bouwterrein’ en het plaatsen van degelijke steigers. Door de steigers goed te plaatsen wordt een veilige werkplek gecreëerd, en wordt de kans op ongelukken een stuk kleiner.
Om het fysiek zware rietdekkerswerk te verlichten worden er, waar nodig en mogelijk, verhoogde plateaus gebouwd en liften geplaatst.
Het uiteindelijke rietdekkerswerk kan beginnen. Meestal wordt er per dakvlak gewerkt. Aan het eind van de werkdag wordt het dak afgedekt met zeilen om te voorkomen dat er bij een eventuele regenbui water tussen het riet en het dakbeschot komt.
Wanneer de riethandelaar het bestelde riet komt leveren, wordt het met een kraan zo dicht mogelijk bij het werk geplaatst. Voor het dak van een gemiddelde woning is vaak al een complete vrachtwagencombinatie riet nodig!
Het afval wat tijdens het werk vrijkomt wordt tijdelijk verzameld in grote kunstof zakken. Zo wordt voorkomen dat er grote hopen afval en riet in de tuin komen te liggen, die gemakkelijk kunnen gaan verwaaien.

Als het rietwerk klaar is wordt de nok geplaatst. Deze nok bestaat uit handgebakken nokvorsten. Met een cementen voeg en een gaasconstructie worden de pannen met elkaar verbonden en in het dak verankerd. Is de nok geplaatst, dan wordt het hele dak afgebezemd en afgewerkt.

Als de steigers zijn weggehaald kan het terrein worden opgeruimd en aangeharkt. Wat rest is de (volle glorie) rustieke aanblik van een nieuw gelegd rieten dak.